Versenytánc

Melyik kislány ne álmodozna arról hogy gyönyörű, csillogó ruhában suhan a táncparketten? Ez az álom bárki számára elérhetővé válhat, sőt még ennél több is…Fellépési, versenyzési lehetőségeken kívül egy életre szóló “útravalót” kaphatnak: a tánc kitartásra, fegyelemre, rendszerességre szoktatja őket, megtanulnak
versenyezni és veszíteni, fejleszti a szépérzéket, a művészet iránti érzékenységet.

Korhatár:
4 éves kortól felnőtt korig.

Ruházat:
gyakorló,edző ruha (lehetőleg testhez simuló), lányoknak szoknya. Később standard és latin táncokhoz külön öltözet szükséges. Standard táncokhoz elegáns megjelenés szükséges, fiúknak ing és fekete táncos nadrág,fekete zokni, lányoknak hosszú szoknya, elegáns felső. Latin-amerikai táncokhoz fiúknak a fekete nadrág,fekete zokni marad, hozzá valamilyen lazább felső, lányoknak rövidebb szoknya vagy nadrág, kisnadrág alá,testhez simulós felső.

Cipő:
tánccipő, amíg az nincsen,zokni,később külön standard és külön latin cipő.

Haj:
összefogott haj, lehetőleg kontyba, semmiképpen ne legyen kiengedve.

Órák:
az órák kezdő és haladó szinteken történnek, a kezdőknek a versenytánc órák első 1,5 órája látogatandó, ahol a technikai feladatok vannak előtérben. Tematikailag különválasztott órák  minden héten a következőkben valósulnak meg:
technikai óra: a növendékek számára a  legkevésbé kedvelt órák közé tartozik, pedig haszna a leghatározattabban túlmutat a többi órafajtán. Mivel apró mozdulatokat kell kijavítani, nagyon nagy koncentrációt igényel, ahol az agy és a test csatornáit össze kell kötni, amit felfogtunk a központban, azt nagy nehézségek árán el kell juttatni a végrehajtó szervekhez és ez bár leírva egyszerűnek tűnik, egyáltalán nem az. Utána jön még a begyakorlása annak, amit megtanultunk. Az órát igyekszünk élvezetessé tenni különféle szórakoztató feladatokkal, tárgyak, eszközök használatával, szemléltetéssel.
– partnering: mivel ez egy páros tánc, a másik legfontosabb eleme a partnerrel való táncolás összehangolása, amikhez rávezető gyakorlatok sora tartozik.
képességfejlesztő óra: Ilyenkor mindig valamelyik, versenytánchoz elengedhetetlen képesség fejlesztését vesszük előtérbe, táncos gyakorlatokon keresztül (pl: egyensúly, gyorsaság, zeneiség..stb…)
–  versenyszimuláció: ez az óra kondíciót ad, felkészít a versenyre, olyan helyzeteket teremt, amik a versenyeken is létrejöhetnek, jönnek.
balett: az egyesület balettóráit plusszban lehet látogatni, amit nagyon ajánlok mindenkinek, mert a balett minden tánc alapja, itt történnek meg a nyújtások és az alapképességek fejlesztése.

Külön napijegyeket nem lehet vásárolni, szeretném ha mindenki a legmaximálisabban használná ki a lehetőségeket. Lehetőség van más órákat is kipróbálni, vagy látogatni ezért az összegért. A gyerekeknek balett órák, melyet nagyon ajánlok minden versenytánccal foglalkozó növendéknek, hiszen a balett minden tánc alapja, olyan képességeket fejleszt, amik szükségesek és nagyban segítik az előrejutást. Felsős korosztálytól kortárs balett és modern órák szükségesek az alapok elsajátításához, tágításokhoz, előadásmód fejlesztéséhez, illetve a hip-hop órák fejlesztik az izolációs képességet, bonyolultabb kombinációk megtanulását.